Als u wilt weten of uw kind geholpen kan worden met speltherapie, kunt u telefonisch of via de mail contact met mij opnemen voor een afspraak. De telefoon staat tijdens therapieën altijd uit, maar als u een bericht inspreekt, kan ik u terugbellen. 

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek/intakegesprek bespreken we waar u en uw kind mee zitten en wat u zou willen veranderen. 
Wilt u daarna verder gaan, dan zal ik uw kind 3 keer uitnodigen in de spelkamer voor een spelobservatie.

Na deze observatie volgt een adviesgesprek waarin besproken wordt of speltherapie bij uw kind past en wat de doelen van de therapie worden. Er wordt een behandelplan geschreven.

Houdt er rekening mee dat ouderbegeleiding altijd een onderdeel is van het therapieproces. Gedurende de therapie zullen gemiddeld een keer per 5 therapiesessies evaluatiegesprekken met u volgen waarin gekeken wordt in hoeverre de doelen behaald zijn. Als de doelen behaald zijn, kan de therapie afgesloten worden. Hoe lang dat gaat duren is afhankelijk van de complexiteit van het probleem en van het karakter van het kind.

Wat kost het?

Kennismakingsgesprek/intakegesprek Gratis en vrijblijvend
Observatiesessie (45 minuten) € 75
Therapiesessie (45 minuten) € 75
Oudergesprek € 75

Speltherapie Petra van den Munckhof heeft géén contract met de gemeente Nijmegen. Therapie door Speltherapie Petra van den Munckhof wordt dan ook niet vergoed door de gemeente. Wel is het mogelijk dat de aanvullende verzekering de therapie deels vergoed. Het is verstandig om vóór aanmelding bij uw eigen ziektekostenverzekeraar te informeren of speltherapie door hen vergoed wordt en zo ja, hoeveel speltherapiesessies door hen betaald worden.

 

In Zaltbommel en eventueel omliggende gemeenten zijn dingen anders geregeld. Zo heeft Speltherapie Petra van den Munckhof wel een contract met de regio WBO en de regio Rivierenland. Voor de regio's Zaltbommel en Maasdriel is eventueel een maatwerkcontract mogelijk, mits de gemeente instemt met speltherapie. Informeer naar de mogelijkheden!