Als u wilt weten of uw kind geholpen kan worden met speltherapie, kunt u telefonisch of via de mail contact met mij opnemen voor een afspraak. De telefoon staat tijdens therapieën altijd uit, maar als u een bericht inspreekt, kan ik u terugbellen. 

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek/intakegesprek bespreken we waar u en uw kind mee zitten en wat u zou willen veranderen. 
Wilt u daarna verder gaan, dan zal ik uw kind 3 tot 5 keer uitnodigen in de spelkamer voor een spelobservatie. Het kind komt in principe in zijn eentje naar de spelkamer, u kunt intussen plaatsnemen in de wachtkamer van het gezondheidscentrum.

Na deze observatie volgt een adviesgesprek waarin besproken wordt of speltherapie bij uw kind past en wat de doelen van de therapie worden. Er wordt een behandelplan geschreven.

Houdt er rekening mee dat ouderbegeleiding altijd een onderdeel is van het therapieproces. Gedurende de therapie zullen gemiddeld een keer per 5 therapiesessies evaluatiegesprekken met u volgen waarin gekeken wordt in hoeverre de doelen behaald zijn. Als de doelen behaald zijn, kan de therapie afgesloten worden. Hoe lang dat gaat duren is afhankelijk van de complexiteit van het probleem en van het karakter van het kind.

Wat kost het?

Kennismakingsgesprek/intakegesprek Gratis en vrijblijvend
Observatiesessie (45 minuten) € 75
Therapiesessie (45 minuten) € 75
Oudergesprek € 75

Speltherapie kan voor inwoners van de gemeentes Zaltbommel en Maasdriel eventueel vergoed worden door de gemeente. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Neem dan contact op met Buurtzorg Jong (in Zaltbommel) of het wijkteam (in Maasdriel).

Ook sommige aanvullende pakketten bij de ziektekostenverzekeringen kunnen deels een vergoeding verstrekken. Vraag bij uw eigen ziektekostenverzekering na wat er bij uw pakket mogelijk is. Speltherapie valt dan onder de alternatieve geneeswijzen, prestatiecode 24508.